Michael jackson-låtar

Michael Jackson, även känd som ”The King of Pop,” var en av de mest inflytelserika och framgångsrika musikartisterna i världshistorien. Han förtrollade lyssnare över hela världen med sin otroliga röst, enastående dansförmåga och oförglömliga låtar. I den här artikeln kommer vi att utforska några av de mest ikoniska Michael Jackson-låtarna som har lämnat ett outplånligt avtryck på musikhistorien.

Thriller

Vi kan inte prata om Michael Jackson-låtar utan att nämna ”Thriller.” Släppt 1982, titelspåret från albumet med samma namn, ”Thriller,” är en av de mest ikoniska låtarna i musikhistorien. Med sitt skrämmande tema och den minnesvärda danssekvensen i musikvideon blev ”Thriller” en sensation och etablerade Michael Jackson som en global superstjärna.

Billie jean

”Billie Jean” är en annan av Michael Jacksons banbrytande låtar. Den släpptes 1983 som en del av albumet ”Thriller” och blev en omedelbar hit. Låten är känd för sin pulserande basgång och den minnesvärda refrängen. Michael Jacksons liveframträdanden av ”Billie Jean” var legendariska, med hans ikoniska moonwalk-dans.

Beat it

”Beat It” är en annan ikonisk låt från ”Thriller”-albumet. Den här låten kombinerar rock och pop på ett unikt sätt och innehåller en fantastisk gitarrsolon av Eddie Van Halen. ”Beat It” inspirerade en hel generation av musiker och blev en hymn för självständighet och mod.

Black or white

Släppt 1991 som en del av albumet ”Dangerous,” ”Black or White” är en låt som hyllar mångfald och enhet. Låten inkluderar ett kraftfullt budskap om att det inte spelar någon roll om du är svart eller vit; vi är alla en del av mänskligheten. Musikvideon till ”Black or White” var även den banbrytande, med imponerande visuella effekter.

Smooth criminal

”Smooth Criminal” är en annan tidlös Michael Jackson-låt som släpptes 1987 som en del av albumet ”Bad.” Låten är känd för sin pulserande rytm och de karakteristiska ”hee-hee” utropen. ”Smooth Criminal” är också känd för den ikoniska dansrörelsen kallad ”the lean,” där Michael Jackson nästan verkar luta sig 45 grader framåt utan att falla.

Man in the mirror

Om vi talar om Michael Jackson-låtar med ett djupt budskap måste ”Man in the Mirror” nämnas. Släppt 1988 som en del av albumet ”Bad,” uppmanar låten lyssnaren att reflektera över sig själv och göra positiva förändringar i världen. Texten är gripande och känslosam, och Michaels kraftfulla röst gör den ännu mer rörande.

Sammanfattning

Michael Jackson lämnade en oförglömlig musikalisk arv med sina otaliga hits. Oavsett om det var den dansanta rytmen i ”Billie Jean” eller den djupa meningen i ”Man in the Mirror,” hade hans låtar alltid en förmåga att beröra människors hjärtan. Hans musik kommer förmodligen att fortsätta att inspirera kommande generationer av musiker och musikälskare världen över.

Faqs

Vilket var Michael Jacksons mest sålda album?

Michael Jacksons mest sålda album är ”Thriller,” som har sålt över 66 miljoner exemplar världen över och fortfarande anses vara det bäst säljande albumet genom tiderna.

Vad var Michael Jacksons första solosingel?

Michael Jacksons första solosingel var ”Got to Be There,” som släpptes 1971 när han var endast 13 år gammal.

Hur många Grammy Awards vann Michael Jackson under sin karriär?

Michael Jackson vann totalt 13 Grammy Awards under sin karriär, och han är fortfarande en av de mest prisbelönta artisterna genom tiderna.

Vilken låt innehåller den berömda moonwalk-dansen?

Den låt som innehåller den berömda moonwalk-dansen är ”Billie Jean.” Michael Jackson utförde moonwalk för första gången på TV under framträdandet av denna låt.

Se även nedan:

Foto av författare

Patte

Lämna en kommentar